pinjaman-mbsb

Pinjaman MBSB | Ambil Kira Komitmen Luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist | Kelulusan jika anda masih mempunyai kelayakan dalam SlipGaji tanpa DSR yang tinggi.

Pinjaman Peribadi MBSB menawarkan Pinjaman Peribadi kepada Kakitangan Kerajaan dengan Pembayaran Balik bulanan melalui Potongan Gaji dari Biro Angkasa dengan kadar yang rendah.

Kadar Tetap 3.40% dan 4.50%
Pembiayaan sehingga RM 250,000
Tempoh Pembiayaan sehingga 10 Tahun
Berjawatan Tetap dengan pendapatan RM1,500 ke atas termasuk Elaun Tetap
Berumur 19 Tahun ke atas dan tidak melebihi 60 Tahun semasa tamat pembiayaan
Bayaran Balik Pembiayaan melalui Biro Angkasa
Tanpa Penjamin
Perlindungan Insurans Takaful
Terbuka kepada Kakitangan Kerajaan Sahaja
Ambil Kira Komitmen Luar (DSR tinggi), CTOS, CCRIS dan Blacklist – *Tidak Layak

 

Pinjaman Peribadi-i anda Dijamin Lulus jika ada Kelayakan pada Slip Gaji !

pinjamankoperasi-semak-kelayakan

Kepuasan Pelanggan Adalah Dedikasi Kami | Cepat, Mudah dan Tepat

Pinjaman Peribadi MBSB ambil kira Komitmen Luar/ Debt Service Ratio (DSR), CTOS, CCRIS dan Blacklist. Jika anda mengalami masalah tersebut sila rujuk Pinjaman Koperasi dibawah untuk Kelulusan.


Jika ada Komitmen Luar-Debt Service Ratio (DSR), CCRIS dan CTOS atau Blacklist sila rujuk :


Latar Belakang MBSB

Malaysia Building Society Berhad atau lebih dikenali sebagai MBSB mempunyai latar belakang yang lama. Ia bermula dalam tahun 1950 dan dikenali sebagai Federal dan Colonial Building Society Limited. Pada tahun 1956, ia menukar namanya kepada Malaya Borneo Building Society Limited (MBBS), dengan Kerajaan Malaysia sebagai pemegang saham utamanya. Ia kemudian disenaraikan di Bursa Saham Malaysia dan Singapura pada bulan Ogos 1963. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan Permodalan Nasional Berhad (PNB) kini merupakan pemegang saham utama MBSB.

MBSB telah berkembang dalam peranannya daripada menjadi pembiaya harta pertama kepada pembekal kewangan yang menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang inovatif di seluruh rangkaian cawangan di seluruh Malaysia.

Status dari “Expert Finance Company” atau Status Syarikat Kewangan Terkecuali telah diberikan kepada MBSB pada 1 Mac 1972 oleh Kementerian Kewangan yang membolehkan MBSB melakukan perniagaan kewangan tanpa lesen berstatus kekal sehingga kini. Semua Syarikat Kewangan termasuk MBSB adalah di bawah bidang kuasa BAFIA iaitu Akta Perbankan dan Institusi Kewangan (1989). Di bawah BAFIA, MBSB ditakrifkan sebagai Institusi Berjadual.